یونولیت

نقش یونولیت بر وزن و استحکام ساختمان

نقش یونولیت

نقش یونولیت بر وزن و استحکام ساختمان

یونولیت‌ها به عنوان یکی از کاربردی‌ترین مواد و مصالح در صنعت ساختمان‌سازی و صنایع مختلف دیگر شناخته می‌شود. که به واسطه داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فرد از محبوبیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.خنثی بودن یونولیت، عایق صوت و رطوبت و حرارت بودن، وزن کم، قابلیت بازیافت، مقاومت در برابر خوردگی، حمل‌ونقل راحت و چندین ویژگی بارز دیگر این ماده باعث شده است که جایگزین بسیاری از مصالح سنتی و قدیمی ساختمان شوند. در ادامه مطلب به بررسی نقش و اهمیت یونولیت در صنعت ساختمان، ویژگی‌ها و مزایای آن پرداخته می‌شود.

تاثیر استفاده از یونولیت بر وزن و استحکام ساختمان این است که  در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کند و هنگام بروز حوادث، موجب کاهش خسارات مالی و جانی می‌شود.

یونولیت‌ها یکی از کاربردی‌ترین مواد، در مصالح ساختمان‌سازی شناخته می‌شوند که به علت داشتن قابلیت‌های بسیار خوب، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

ویژگی‌هایی مانند:

کم وزن بودن، عایق صوتی و حرارتی ‌، مقاومت داشتن در برابر خوردگی، قابلیت بازیافت، حمل و نقل راحت و…باعث شده‌اند که از یونولیت‌ها در صنعت ساختمان‌سازی به وفور استفاده شود.

یونولیت شامل چند نوع است؟

همان‌طور که گفته شد یونولیت یک ماده خنثی بوده که به رنگ سفید می‌باشد. و از وزن بسیار کمی برخوردار است. این ماده متخلخل از نوعی پلاستیک تولید می‌شود که خود آن پلاستیک محصولی از پلیمر استایرن است. از نظر کاربرد می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند که به شرح زیر می‌باشند:

یونولیت سقفی:

رایج‌ترین نوع آنها بوده و با داشتن دانسیته ۱۲ و وزن ۷ تا ۸ کیلوگرم به شکل بلوک تولید شده و در سقف ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

یونولیت فشرده:

دانسیته بسیار زیادی دارند، و از وزن بالایی برخوردارند و می‌توانند در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، تولید درب و پنجره و… استفاده شوند.

یونولیت دیواری:

در اشکال مختلفی همچون یونولیت‌های دیوار پوش فوم، فوم دیواری تزیینی، فوم دیوار پوش و یونولیت دیواری ۳D Panel تولید می‌شوند و می‌توانند استفاده‌های متعددی داشته باشند.

یونولیت بسته‌بندی :

می‌توانند به صورت ورقه‌ای یا اشکال سفارشی تولید شوند. و به منظور بسته‌بندی انواع کالاها استفاده شوند.

بررسی تخصصی یونولیت :

یونولیت یک ماده خنثی بوده و وزن بسیار کمی دارد. این ماده متخلخل از نوعی پلاستیک تهیه می‌شود.

یونولیت به علت داشتن ویژگی­های خاص موجب کاهش وزن ساختمان و افزایش استحکام آن می­شود.

ما در این مقاله قصد داریم به تاثیر استفاده از یونولیت بر وزن و استحکام ساختمان بپردازیم.

بافت یونولیت به صورت کره‌های کوچک است که توسط حرارت بزرگ شده و با قالب‌گیری شکل می‌گیرند. سرتاسر یونولیت دارای بافت یکسانی است.

لازم است بدانید که استفاده از یونولیت‌هادر ساختمان‌سازی بسیار مقرون به‌صرفه بوده و در مصرف بهینه انرژی تاثیر‌گذار خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه : کاربرد پلاستوفوم در ساختمان سازی

یونولیت‌ها با دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد، تاثیر بسزایی بر وزن و استحکام ساختمان خواهند داشت. خاصیت هایی همچون عمر طولانی و دوام بالا، پایداری در مقابل رطوبت، سبک و کم وزن بودن، خاصیت ضربه گیری و همچنین مقاومت بسیار خوب در مقابل فشار همگی از جمله ویژگی هایی هستند که بر وزن و استحکام ساختمان تاثیر دارند

یکی از مواردی که در ساخت و ساز باید به آن توجه کرد ساختن سازه با وزن سبک است.

همان‌طور که اشاره کردیم یونولیت‌ها از توپ‌های کروی توخالی ساخته شده‌اند و همین امر موجب وزن پایین و حجم بالای آن‌ها است.

به علت اینکه بیشترین حجم یونولیت را هوا تشکیل می‌دهد همین امر موجب می‌شود. که وزن ساختمان کاهش یابد و از حوادث‌های  احتمالی و خسارت‌های جانی کاسته شود.

پیشنهاد مطالعه : کاربرد یونولیت سقفی و دیواری در صنعت ساختمان سازی

باید گفت که مهم­ترین دلیلی که باعث می‌شود از یونولیت برای ساختمان سازی استفاده شود. این است که وزن ساختمان‌ها را به صورت قابل توجهی کم می‌کند

تاثیر استفاده از یونولیت بر وزن و استحکام ساختمان به این صورت است که یونولیت با وزن سبکی که دارد.  در صورت رخ دادن زلزله و سایر وقایع طبیعی موجب کاهش خسارت‌های مالی و جانی خواهد شد.

مصالح سنتی و قدیمی با برخی از شرایط جوی واکنش نشان می‌دهند. برای مثال دیوارهای گچی موجب ترک خوردگی می‌شوند و همین امر موجب می‌شود استحکام ساختمان بسیار کاهش یابد.

انواع یونولیت‌های پرکاربرد در ساخت‌وساز

یونولیت‌ها از نظر مواد اولیه، نحوه تولید، کاربرد و … می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. و امروزه در بیش از ده‌ها صنعت مختلف استفاده می‌شوند. یونولیت‌هایی که در صنعت ساختمان‌سازی به کار می‌روند. شامل مواردی همچون یونولیت‌های فشرده، بلوک های یونولیت استاندارد، یونولیت‌های دیواری و یونولیت‌های تیرچه کرومیت هستند.

هر کدام از این یونولیت‌ها از قابلیت‌های منحصربه‌فردی همچون قابلیت شستشو، ترکیب با عایق‌های مختلف و … برخوردارند و در بخش‌های مختلفی از سازه‌ها به کار می‌روند.

در حقیقت یونولیت‌ها بیش از یک قرن است که وارد صنعت ساختمان‌سازی شده و توانسته‌اند انقلاب و تحول بزرگی در این صنعت ایجاد کنند. یکی دیگر از یونولیت‌های بسیار کاربردی در صنعت ساختمان یونولیت‌های تزریقی هستند که می‌توانند استفاده‌های متفاوتی در مقایسه با سایر یونولیت‌ها داشته باشند و بیشتر برای عایق‌بندی نقاط کور، سوراخ‌ها، دیواره فلزی و … به کار می‌روند.

نقش یونولیت در کاهش وزن ساختمان

شاید بتوان گفت مهم‌ترین دلیل استفاده از ماده فوم پلی استایرن تأثیر یونولیت در وزن سازه‌های مختلف است که باعث می‌شود وزن کلی سازه به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. از آنجایی که بیش از ۹۰ درصد حجم یونولیت‌ها از هوا تشکیل شده است وزن بسیار کمی دارند. و به همین دلیل زمانی که در ساختمان به کار می‌روند می‌توانند به شکل قابل توجهی باعث کاهش وزن آن شوند.

زمانی که وزن سازه کم می‌شود می‌تواند در برابر عواملی همچون زمین‌لرزه مقاومت بالایی داشته باشد. و در نهایت از انواع خسارات و آسیب‌های مالی و جانی جلوگیری کند. در حقیقت زمانی که وزن کلی ساختمان در اثر استفاده از یونولیت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند:
  • افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله و خرابی‌های ناشی از آن
  • کاهش هزینه‌های اجرایی ساختمان‌سازی
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی‌های مختلف
  • اجرای سریع پروژه‌های ساختمانی
  • کاهش میزان ضایعات و پرت مصالح

نقش یونولیت در استحکام سازه‌های مختلف

یونولیت‌ها از جمله موادی هستند که توانسته‌اند به خوبی جایگزین بسیاری از مصالح سنتی ساختمانی شوند. و حتی امروزه در تولید انواع دیوارهای پیش ساخته به کار می‌روند. از آنجایی که یونولیت‌ها در برابر رطوبت، فشار، جانوران، مواد شیمیایی و … مقاومت بالایی دارند. باعث می‌شوند که بخش‌های مختلف سازه دیرتر فرسوده و خورده شود. و در نهایت باعث افزایش طول عمر ساختمان می‌شود.

یونولیت‌ها می‌توانند مقاومت بسیار بالایی در برابر انقباض، انبساط، ترک‌خوردگی و … داشته باشند. و به همین دلیل امروزه به عنوان بهترین و مستحکم‌ترین مصالح ساختمانی جایگزین بسیاری از مصالح سنتی مانند بلوک‌های سیمانی، آجر و … شده‌اند.

پیشنهاد مطالعه : آکاسیف اصلی ترین مصالح ساختمانی | خرید + قیمت

به صورت کلی استفاده از یونولیت‌ها علاوه بر افزایش استحکام و مقاومت سازه می‌تواند مزیت‌ها و فواید مختلفی داشته باشد. استفاده از یونولیت باعث می‌شود که هزینه‌های ساخت‌وساز به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. چرا که باعث می‌شود نیاز به بسیاری از مصالح سنتی به حداقل برسد. همچنین یونولیت‌ها می‌توانند باعث صرفه‌جویی در بسیاری از انرژی‌ها شوند که در نهایت به کاهش هزینه‌های ساختمان منجر خواهند شد. نقش یونولیت

برای اطلاع از آخرین قیمت روز یونولیت و همچنین ارتباط مستقیم با برتر فوم طیبی با ما در ارتباط باشید.

جهت خرید انواع یونولیت ساختمانی کلیک کنید.

شماره تماس:

واتساپ: 

09129723556

اینستاگرام:

 ایمیل :

Mashinsazi.tayebipoor@gmail.com

تلگرام : 

tayebipoo

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *