یونولیت, یونولیت ورقی

ورق پلی استایرن | انواع ورق یونولیت | یونولیت ورقی

ورق پلی استایرن

همه چیز درباره ورق یونولیت، ورق پلی استایرن

امروزه یکی از کاربردی‌ترین مواد در صنایع مختلف خصوصاً صنعت ساختمان‌سازی یونولیت ها هستند. در حقیقت این محصول به سبب داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی مانند بلوک‌های سفالی و … شده‌اند.

ورق پلی استایرن صفحات ۲ در ۱ متر با ضخامت‌های کم (از ۱ تا ۱۵ سانتی‌متر) هستند. این محصول عمدتا از آن‌ها برای عایق کردن ساختمان‌ها استفاده می‌شود. مزایا زیاد ورق‌های یونولیت باعث شده در صنایع، مانند بسته‌بندی و سردخانه‌ها، استفاده کنند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی کامل ورق یونولیت و بررسی کاربردها و مزایای آن بپردازیم.

 ورق پلی استایرن چیست؟

ورق پلی استایرن نوعی ماده‌ خنثی است. این ورق دارای شکلی متخلخل بوده و از وزن بسیار کمی برخوردار است. این محصول که خود آن پلاستیک محصول استایرن مونومر است. یونولیت‌ها اولین بار در سال ۱۸۳۹ توسط دانشمندی به نام ادوارد سیمون کشف شد.

در نهایت در سال ۱۹۵۹ توسط یک شرکت آلمانی به نام کوپر به تولید انبوه رسید. یونولیت‌ها امروزه با نام‌های مختلفی همچون پلی استایرن انبساطی یا EPS، آکاسیف، پلاستوفوم و استایروفوم نیز شناخته می‌شوند.

برای آشنایی با ورق یونولیت، بهتر است ابتدا توضیحاتی در مورد خود یونولیت به شما ارائه کنیم. محصول مورد نظر یک پلیمر سفید رنگ است که طی فرایندهای شیمیایی از مونومر استایرن تهیه می‌شود. یونولیت با نام‌های مختلفی مثل پلی استایرن انبساطی، استایروفوم و پلاستوفوم هم شناخته می‌شود.بعد از تولید در کارخانه‌ها به وسیله سی ان سی یا سیم داغ برش می‌دهند و ورق‌های یونولیت را با ضخامت‌های مختلف تولید می‌کنند که در قسمت بعد آن را توضیح می‌دهیم.

نحوه تولید ورق پلی استایرن

برای ساخت ورق پلی استایرن در مرحله اول مونومرهای استایرن را طی واکنش‌های شیمیایی به پلی استایرن تبدیل می‌کنند. که در مرحله‌ی بعد، این پلی استایرن‌ها را در داخل دیگ‌هایی می‌گذارند. و با وارد کردن حرارت بسیار بالا، منبسط می‌کنند. بعد پلی استایرن‌های منبسط شده را خشک و فشرده می‌کنند. آخر نیز یونولیت آماده شده را به وسیله سیم داغ، کاتر، اره مویی یا CNC برش می‌دهند.  ورق پلی استایرن را با ضخامت‌های مختلف تولید می‌کنند.

به صورت کلی یونولیت‌ها در سه مرحله اصلی تولید می‌شوند که شامل مراحل پیش انبساط، تثبیت و شکل‌دهی است. در این پروسه و در مرحله اول استایرن که شبیه دانه‌های شکر است، به‌وسیله تزریق بخار حجیم شده و وارد دستگاه اکسپندر می‌شود. این دستگاه حجم دانه‌های استایرن می‌تواند ۲۰ تا ۵۰ برابر افزایش پیدا کند. مرحله بعدی با استفاده از مواد مختلفی همچون شنتان و دی‌اکسید کربن حجم داده شده و حالت پف شدگی به آنها داده می‌شود.

خرید ورق یونولیت از برتر فوم طیبی 

مواد حجیم شده برای خنک شدن به سیلوهای ذخیره سازی منتقل می‌شوند. و به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت استراحت داده می‌شوند. در نهایت و در مرحله پایانی یونولیت‌ها برای قالب‌گیری آماده می‌شوند. و بعد از خنک شدن وارد قالب‌های مخصوص می‌شوند و با استفاده از نیروی بخار گرم و فشرده می‌شوند. یونولیت‌هایی که به شکل بلوک یونولیت مادر در می‌آیند به انبار منتقل می‌شوند.

در نهایت با استفاده از تجهیزاتی همچون دستگاه‌های CNC یا المنت‌های برقی برش داده شده و به ورق یونولیت، یونولیت دیواری و سایر انواع یونولیت‌ها تقسیم می‌شوند.

ویژگی ورق یونولیت ( ورق پلی استایرن )

ساختار ورق پلی استایرن به گونه‌ای است که در حدود ۹۸% وزن آن را هوا تشکیل داده است. به همین خاطر هم این ورق‌ها وزن بسیار سبکی دارند. ورق پلی استایرن یا همان ورق یونولیت در برابر رطوبت مقاوم است. و بسته به دانسیته‌ی آن، عایق خوبی در برابر صوت و حرارت هم به شما می‌رود. خود یونولیت از نظر شیمیایی ماده‌ای بی‌اثر بوده و غیر سمی و بی‌خطر است. و قارچ و باکتری هم نمی‌توانند در آن رشد کنند.

پیشنهاد مطالعه :ورق یونولیت ( فوم ورقه ای )

یک ویژگی های دیگر که یونولیت‌های ساختمانی باید داشته باشند این است که کند سوز باشد. یعنی در هنگام مجاورت با آتش نباید شعله ور شود؛ بلکه با خفه کردن آتش در خود، مانع از انتشار آن شود. این ویژگی‌ها و مزایای متعدد ورق یونولیت باعث شده که از آن برای پوشاندن دیوار ساختمان‌ها استفاده شود.

در بررسی همه چیز درباره یونولیت لازم است که ویژگی‌های آنها مورد ارزیابی قرار بگیرد. چراکه ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد این ماده باعث شده است که کاربردها و استفاده‌های متعددی داشته باشد.

از مهم‌ترین ویژگی‌های یونولیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  دارای وزن بسیار کمی هستند و حمل‌ونقل آنها بسیار ساده است.
  • مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، حرارت و صوت دارند
  • از طول عمر بسیار بالایی برخوردار هستند.
  • در مقایسه با سایر مصالح ساختمان مقرون‌به‌صرفه تر هستند.
  • از قابلیت بازیافت برخوردار هستند.
  • هیچ‌گونه خسارت و آسیبی به محیط‌زیست وارد نمی‌کنند.
  • به راحتی می‌توان اندازه و ابعاد یونولیت‌ها را تغییر داد
  • هیچ‌گونه پرتی و ضایعاتی ندارند
  • در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی دارند.

انواع یونولیت

همان‌طور که گفته شد یونولیت‌ها در ۳ مرحله اصلی تولید می‌شوند. در پایان بلوک‌های یونولیت مادر به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. به شکلی هر کدام از آنها کاربردها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی دارند. البته باید توجه داشت که تعدادی از یونولیت‌ها دارای قالب‌های سفارشی هستند. از جمله مهم‌ترین انواع یونولیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

یونولیت‌های دیواری

یدر اشکال مختلفی مانند یونولیت‌های دیوار پوش فوم، فوم دیواری تزیینی، فوم دیوارپوش و یونولیت دیواری ۳D Panel در دسترس هستند. و هر کدام از آنها می‌توانند استفاده‌های مختلفی در صنعت ساختمان‌سازی داشته باشند. البته این یونولیت‌ها می‌توانند مصارف دیگری همچون درزگیری، دکوراسیون داخلی، عایق‌بندی و … داشته باشند. ورق یونولیت دیواری می‌تواند قابلیت شستشو داشته و از خاصیت آنتی باکتریالی برخوردار باشد.

یونولیت‌های سقفی

از جمله پرمصرف‌ترین نوع یونولیت‌ها است که جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شده است. این نوع معمولاً با دانسیته ۱۲ تولید می‌شود. و هر بلوک آن می‌تواند ۷ تا ۸ کیلوگرم وزن داشته باشد. مهم‌ترین کاربرد این یونولیت اجرای سقف‌های تیرچه بلوکی است. اگرچه این یونولیت‌ها دارای اندازه‌ها و ابعاد استاندارد هستند. اما می‌توانند در ابعاد سفارشی نیز تولید شوند.

خرید یونولیت سقفی از برتر فوم طیبی 

یونولیت‌ فشرده

نوعی از یونولیت‌ها است که تحت فشارهای بالا تولید می‌شود. و میزان هوای داخل آن بسیار کمتر است. به همین دلیل از دانسیته بالایی برخوردار است. دانسیته این یونولیت‌ها معمولاً بالاتر از ۴۰ است و در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، صنعت درب و پنجره، مجسمه‌سازی و … به کار می‌رود. این نوع می‌توانند با ترکیب با موادی همچون سنگ، پشم، فوم آکوستیک و … عایق‌های قدرتمندی تولید کنند.

یونولیت‌های بسته‌بندی

از جمله یونولیت‌هایی است که می‌تواند در صنعت بسته‌بندی و صنایع دیگری کاربردهای مختلفی داشته باشد. در اصل یونولیت بسته بندی در برابر فشار و ضربه، رطوبت و … مقاومت بالایی دارد. و به دلیل وزن پایین می‌تواند بهترین و مناسب‌ترین وسیله برای بسته‌بندی اجناس مختلف باشد.

انواع ورق یونولیت

کاربرد یونولیت ورقی

ورق پلی استایرن که در  صنعت ساختمان به آن یونولیت دیواری هم می‌گویند. عموما در ساختمان سازی برای پوشاندن دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از یونولیت ورقی برای پوشاندن دیوارها باعث می‌شود، که سر و صدای محیط بیرون به داخل خانه ورود نکند. (و هم‌چنین برعکس). و چون عایق حرارتی هم هست. از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند. چون وزن ورق پلی استایرن پایین است. در راستای سبک‌سازی ساختمان‌ها، این مصالح جزو بهترین گزینه‌ها برای عایق کردن دیوار به شمار می روند.

پیشنهاد مطالعه : یونولیت ورقی

البته که کاربرد ورق یونولیت فشرده تنها به ساختمان سازی محدود نمی‌شود. و از آن در صنایع دیگر هم استفاده می‌کنند. از جمله کاربردهای مهم دیگر آن می‌توان به بسته‌بندی مواد غذایی، سردخانه و گرمخانه‌ها، استفاده برای پس‌زمینه تابلو اعلانات، ساخت ماکت و … اشاره کرد. ورق پلی استایرن

مهم‌ترین کاربردهای ورق یونولیت

به صورت کلی یونولیت‌ها انقلاب بزرگی در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی ایجاد کرده‌اند. و می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. یونولیت‌ها می‌توانند از نظر کاربرد، سایز و ابعاد، جنس مواد اولیه و … به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. از مهم‌ترین کاربردهای ورق یونولیت و سایر انواع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این مواد در ساختمان‌سازی و اجرای سقف ساختمان‌های اداری، مسکونی، صنعتی و … کاربرد دارد.
  • از ورق یونولیت می‌توان به عنوان عایق‌ صوتی، حرارتی و رطوبتی در بخش‌های مختلفی ساختمان استفاده کرد.
  • از یونولیت‌ها می‌توان برای پوشش دادن سالن‌ها، اتاق‌های ضبط موسیقی و سالن‌های آکوستیک استفاده نمود.
  • یونولیت‌ها می‌توانند در تولید انواع دیوارهای پیش‌ساخته مانند دیوارهای تری دی پنل استفاده شوند.
  • از یونولیت‌ها می‌توان در صنایع مختلفی همچون تولید در و پنجره، صنعت ساختمان‌سازی، تولید لوازم‌تحریر، مجسمه‌سازی، تولید اسباب سازی و … استفاده کرد.

دانسیته ورق یونولیت ( ورق پلی استایرن ) 

ورق یونولیت فشرده در دانسیته‌های مختلفی تولید می‌شود. به طور کلی دانسیته و ضخامت ورق‌های یونولیت را می‌توان دو فاکتور مهم دانست که در هنگام خرید باید به آن‌ها دقت کرد. دانسیته یا چگالی نشان دهنده جرم واحد حجم است. و در مورد ورق های فوم، هرچه دانسیته بیشتر باشد، فوم فشرده‌تر است. و هر یک مترمربع از آن، وزن بیشتری خواهد داشت. هم‌چنین فوم‌هایی که دانسیته بیشتری دارند، عایق بهتری هم هستند.

سخن پایانی

یونولیت‌ها از مهم‌ترین و بهترین موادی هستند که می‌توانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. این مواد به دلیل داشتن ویژگی‌هایی همچون وزن کم، طول عمر بالا، قابلیت بازیافت، مقاومت در برابر رطوبت، حرارت و صوت، مقاومت در برابر فشار و ضربه، قیمت مناسب و … جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شده‌اند و انقلاب بزرگی در صنعت ساختمان ایجاد کرده‌اند.

یونولیت‌ها را به صورت ورق‌های نازک ۲ متر در ۱ کتر با ضخامت‌های ۱ تا ۱۵ سانتی‌متر نیز تولید می‌کنند. که اصطلاحا به آن‌ها ورق یونولیت می‌گویند. کاربرد ورق یونولیت در ساختمان‌ها، پوشاندن دیوارها و عایق کردن آن‌هاست. شما می‌توانید برای خرید و اطلاع از قیمت ورق یونولیت در ضخامت‌ها و دانسیته‌های متفاوت، با برتر فوم طیبی در ارتباط باشید.

ورق یونولیت به دلیل خاصیت عایق پذیری می‌تواند کاربردهای متعددی داشته باشد. و در منازل مسکونی، سالن‌های سینما، بیمارستان‌ها، سالن آمفی‌تئاتر و … استفاده شود.

شماره تماس:

واتساپ: 

09129723556

اینستاگرام:

 ایمیل :

Mashinsazi.tayebipoor@gmail.com

تلگرام : 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *